Podmienky ochrany osobných údajov v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej ako „GDPR“)

Ochrana osobných údajov klientov a iných fyzických osôb je pre nás dôležitá. Tieto podmienky opisujú aké osobné údaje spracúvame, vysvetľujú akým spôsobom ich  spracúvame pri výkone svojej podnikateľskej činnosti, ako dlho ich uchováva, s kým ich zdieľame, komu ich prenášame a deklaruje práva, ktoré môžu dotknuté osoby vykonávať v súvislosti s použitím ich osobných údajov.

Uverejnením nižšie uvedených ustanovení čl. 13 a 15-22 GDPR si plníme svoju informačnú povinnosť v zmysle GDPR.

Vymedzenie pojmov

Na účely týchto podmienok sa rozumie:

„Prevádzkovateľom“ – PhDr. Ernest Rakonczay, Tulská 75, 97404 Banská Bystrica, kontaktný email: er@ercony.com;

„Dotknutou osobou“ osoba, ktorá vo vlastnom mene alebo v zastúpení Prevádzkovateľovi poskytuje svoje osobné údaje na nižšie uvedené účely, t. j. návštevník Internetových stránok Prevádzkovateľa, uchádzač o členstvo u Prevádzkovateľa, člen Prevádzkovateľa alebo záujemca o služby členov a partnerov Prevádzkovateľa;

„Internetovými stránkami“ stránky Prevádzkovateľa na internetovej doméne ercony.com, mediaweb.sk,

„Nariadením“ nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 zo dňa 27. apríla 2016, všeobecné nariadenie o ochrane údajov (GDPR);

„Zákonom“ zákon č. 18/2018 Z. z., o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov.

  1. Fyzická osoba, ktorej osobné údaje prevádzkovateľ spracováva na základe jej dobrovoľného poskytnutia (ďalej aj ako „dotknutá osoba“) berie na vedomie, že prevádzkovateľ spracováva jej osobné údaje v informačných systémoch prevádzkovateľa v rozsahu:

(i)  titul, meno a priezvisko, IČO, názov a adresa podnikateľského subjektu alebo organizácie, telefón, email,

(ďalej ako „osobné údaje“).

Prevádzkovateľ osobné údaje uchováva dovtedy, kým je to potrebné na účely, na ktoré sa osobné údaje spracúvajú, najdlhšie na obdobie 3 rokov.

  • Účelom spracovania osobných údajov je
  • vykonávanie podnikateľskej činnosti prevádzkovateľa – právnym základom spracovania osobných údajov je súhlas dotknutej osoby podľa čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR
  • vykonávanie činnosti prevádzkovateľa prostredníctvom zmluvných vzťahov s fyzickými osobami a právnickými osobami (uzatvorených na základe Obchodného zákonníka a Občianskeho zákonníka) – právnym základom spracovania osobných údajov je plnenie zmluvy podľa článku 6 ods. 1 písm. b) GDPR
  • plnenie zákonných povinností prevádzkovateľa (na základe  osobitných zákonov v oblasti účtovníctva a správy daní) – právnym základom spracovania osobných údajov je plnenie zákonnej povinnosti podľa čl. 6 ods. 1 písm. c) GDPR
  • zasielanie komunikačných správ a oznámení – právnym základom spracovania osobných údajov jesúhlas dotknutej osoby podľa čl. 6 ods. 1 písm. a) GDPR.

3. K cezhraničnému prenosu osobných údajov do tretích krajín mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (EÚ, Island, Nórsko a Lichtenštajnsko) nedochádza.

4.   Na základe ustanovenia čl. 13 GDPR dotknutá osoba:

  • má právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k svojim osobným údajom;
  • má právo požadovať od prevádzkovateľa ich opravu alebo vymazanie alebo obmedzenie spracúvania;
  • má právo namietať proti spracúvaniu, ako aj právo na prenosnosť údajov;
  • má právo podať sťažnosť dozornému orgánu;
  • ak poskytla na spracovanie osobných údajov súhlas, má právo súhlas odvolať bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním, a to zaslaním emailu na adresu: er@ercony.com
  • poskytnutie osobných údajov nie je zákonnou ani zmluvnou požiadavkou, avšak, následkom neposkytnutia osobných údajov nebude možné účel, na ktorý sa jej osobné údaje takýmto spôsobom spracúvajú, zo strany prevádzkovateľa plniť;

–    zo strany Prevádzkovateľa nedochádza k automatickému individuálnemu rozhodovaniu v zmysle čl. 22 GDPR.

5.   Podľa ustanovenia čl. 15 GDPR Právo na prístup k osobným údajom má dotknutá osoba právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa jej týkajú, a ak tomu tak je, má právo získať prístup k týmto osobným údajom a tieto informácie:

  • účely spracúvania
  • kategórie dotknutých osobných údajov
  • príjemcovia alebo kategórie príjemcov, ktorým boli alebo budú osobné údaje poskytnuté, najmä príjemcovia v tretích krajinách alebo medzinárodné organizácie;
  • ak je to možné, predpokladaná doba uchovávania osobných údajov alebo, ak to nie je možné, kritériá na jej určenie;
  • existencia práva požadovať od prevádzkovateľa opravu osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby alebo ich vymazanie alebo obmedzenie spracúvania, alebo práva namietať proti takémuto spracúvaniu;
  • právo podať sťažnosť dozornému orgánu;
  • ak sa osobné údaje nezískali od dotknutej osoby, akékoľvek dostupné informácie, pokiaľ ide o ich zdroj;
  • existencia automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania uvedeného v článku 22 ods. 1 a 4 a v týchto prípadoch aspoň zmysluplné informácie o použitom postupe, ako aj význame a predpokladaných dôsledkoch takéhoto spracúvania pre dotknutú osobu.

Dotknutá osoba má právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré prevádzkovateľ spracováva

  1. . Za akékoľvek ďalšie kópie, o ktoré dotknutá osoba požiada, môže prevádzkovateľ účtovať primeraný poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom. Ak dotknutá osoba podala žiadosť elektronickými prostriedkami, informácie sa poskytnú v bežne používanej elektronickej podobe, pokiaľ dotknutá osoba nepožiadala o iný spôsob.

6.    Podľa ustanovenia čl. 16 GDPR Právo na opravu má dotknutá osoba právo, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu opravil nesprávne údaje, ktoré sa jej týkajú. So zreteľom na účely spracovania má dotknutá osoba právo na doplnenie neúplných osobných údajov, a to aj prostredníctvom poskytnutia doplnkového prehlásenia.

7.    Podľa ustanovenia čl. 17 GDPR Právo na vymazanie (právo „na zabudnutie“) má dotknutá osoba právo na to, aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu vymazal osobné údaje, ktoré sa jej týkajú, ak je splnený niektorý z týchto dôvodov:

  • osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo inak spracúvali;
  • dotknutá osoba odvolá súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva a neexistuje iný právny základ pre spracúvanie;
  • dotknutá osoba namietala voči spracúvaniu podľa článku 21 ods. 1 GDPR a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie alebo dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu podľa článku 21 ods. 2 GDPR;
  • osobné údaje sa spracúvali nezákonne;
  • osobné údaje musia byť vymazané, aby sa splnila zákonná povinnosť podľa práva Európskej únie alebo práva členského štátu, ktorému prevádzkovateľ podlieha;

Vyššie uvedené právo dotknutej osoby sa neuplatní, pokiaľ je spracúvanie potrebné:

  • na uplatnenie práva na slobodu prejavu a na informácie;
  • na splnenie zákonnej povinnosti, ktorá si vyžaduje spracúvanie podľa práva Únie alebo práva členského štátu, ktorému prevádzkovateľ podlieha, alebo na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi;
  • z dôvodov verejného záujmu v oblasti verejného zdravia v súlade s článkom 9 ods. 2 písm. h) a i), ako aj článkom 9 ods. 3 GDPR;
  • na účely archivácie vo verejnom záujme, na účely vedeckého alebo historického výskumu či na štatistické účely podľa článku 89 ods. 1 GDPR, pokiaľ je pravdepodobné, že právo uvedené v odseku 1 znemožní alebo závažným spôsobom sťaží dosiahnutie cieľov takéhoto spracúvania, alebo
  • na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

8. Podľa ustanovenia čl. 18 GDPR Právo na obmedzenie spracúvania má dotknutá osoba právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie, pokiaľ ide o jeden z týchto prípadov:

–  dotknutá osoba napadne správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho prevádzkovateľovi overiť správnosť osobných údajov;

–      spracúvanie je protizákonné a dotknutá osoba namieta proti vymazaniu osobných údajov a žiada namiesto toho obmedzenie ich použitia;

–      prevádzkovateľ už nepotrebuje osobné údaje na účely spracúvania, ale potrebuje ich dotknutá osoba na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov;

–      dotknutá osoba namietala voči spracúvaniu podľa článku 21 ods. 1 GDPR, a to až do overenia, či oprávnené dôvody na strane prevádzkovateľa prevažujú nad oprávnenými dôvodmi dotknutá osoby.

Ak sa spracúvanie obmedzilo podľa vyššie uvedeného, takéto osobné údaje sa s výnimkou uchovávania spracúvajú len so súhlasom dotknutej osoby alebo na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, alebo na ochranu práv inej fyzickej alebo právnickej osoby, alebo z dôvodov dôležitého verejného záujmu Európskej únie alebo členského štátu.

9. Podľa ustanovenia čl. 19 GDPR Oznamovacia povinnosť v súvislosti s opravou alebo vymazaním osobných údajov alebo obmedzením spracúvania prevádzkovateľ oznámi každému príjemcovi, ktorému boli osobné údaje poskytnuté, každú opravu alebo vymazanie osobných údajov alebo obmedzenie spracúvania uskutočnené podľa článku 16, článku 17 ods. 1 a článku 18 GDPR, pokiaľ sa to neukáže ako nemožné alebo si to nevyžaduje neprimerané úsilie. Prevádzkovateľ o týchto príjemcoch informuje dotknutú osobu, ak to dotknutá osoba požaduje.

10. Podľa ustanovenia  čl. 20 GDPR Právo na prenosnosť údajov, dotknutá osoba má právo získať osobné údaje, ktoré sa jej týkajú a ktoré poskytla prevádzkovateľovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a má právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi bez toho, aby jej prevádzkovateľ, ktorému sa tieto osobné údaje poskytli, bránil, ak sa spracúvanie zakladá na súhlase alebo na zmluve a ak sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami. Dotknutá osoba má pri uplatňovaní svojho práva na prenosnosť údajov podľa tohto bodu právo na prenos osobných údajov priamo od jedného prevádzkovateľa druhému prevádzkovateľovi, pokiaľ je to technicky možné. Uplatňovaním práva uvedeného v tomto odseku nie je dotknuté právo na vymazanie podľa článku 17 GDPR (bod 8 vyššie). Uvedené právo sa nevzťahuje na spracúvanie nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľov.

11. Podľa ustanovenia článku 21 GDPR Právo namietať dotknutá osoba má právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa jej konkrétnej situácie proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, ktoré je vykonávané na základe článku 6 ods. 1 písm. e) alebo f) GDPR vrátane namietania proti profilovaniu založenému na uvedených ustanoveniach. Prevádzkovateľ nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody na spracúvanie, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.

Dotknutá osoba má právo uplatňovať svoje právo namietať automatizovanými prostriedkami s použitím technických špecifikácií.

12. Podľa ustanovenia čl. 22 Automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania Dotknutá osoba má právo na to, aby sa naňho nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní, vrátane profilovania, a ktoré má právne účinky, ktoré sa jej týkajú alebo ju podobne významne ovplyvňujú. To neplatí, ak je rozhodnutie nevyhnutné na uzavretie alebo plnenie zmluvy medzi dotknutou osobou a prevádzkovateľom, alebo je rozhodnutie  povolené právom Európskej únie alebo právom členského štátu, ktorému prevádzkovateľ podlieha a ktorým sa zároveň stanovujú aj vhodné opatrenia zaručujúce ochranu práv a slobôd a oprávnených záujmov dotknutej osoby, alebo je rozhodnutie založené na výslovnom súhlase dotknutá osoby.

13. Podľa ustanovenia článku 34 GDPR Oznámenie porušenia ochrany osobných údajov dotknutej osobe má dotknutá osoba právo v prípade porušenia ochrany osobných údajov, ktoré pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, na to, že jej prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu oznámi porušenie ochrany osobných údajov. Oznámenie podľa predchádzajúcej vety sa nevyžaduje, ak je splnená ktorákoľvek z týchto podmienok:

–    prevádzkovateľ prijal primerané technické a organizačné ochranné opatrenia a tieto opatrenia uplatnil na osobné údaje, ktorých sa porušenie ochrany osobných údajov týka, a to najmä tie opatrenia, na základe ktorých sú osobné údaje nečitateľné pre všetky osoby, ktoré nie sú oprávnené mať k nim prístup, ako je napríklad šifrovanie

  • prevádzkovateľ prijal následné opatrenia, ktorými sa zabezpečí, že vysoké riziko pre práva a slobody dotknutej  osoby pravdepodobne už nebude mať dôsledky;
  • by to vyžadovalo neprimerané úsilie. V takom prípade dôjde namiesto toho k informovaniu verejnosti alebo sa prijme podobné opatrenie, čím sa zaručí, že dotknutá osoba bude informovaný rovnako efektívnym spôsobom.

Informácie, ktoré je Slovenská asociácia exportérov a importérov SAEI povinná vzhľadom na spracúvanie osobných údajov poskytnúť sa môžu meniť alebo sa stanú neaktuálnymi. Zmena bude oznámená na webovej stránke Prevádzkovateľa.

Súbory cookies

Za účelom zlepšenia poskytovaných služieb pre Vás využívajú naše stránky súbory cookie. Súbory cookies sú textové sú malé bory, ktoré sa umiestnia v počítači, alebo zariadení pri návšteve našej webovej stránky. Používaním súborov cookies nedochádza k porušovaniu zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov, nakoľko ich používaním nezhromažďujeme osobné údaje a ani ich neposkytujeme tretím stranám. Každý užívateľ prezeraním našej webovej stránky súhlasí s ich používaním a ukladaním do jeho prehliadača. O tejto skutočnosti je užívateľ upozornený pri návšteve našej webovej stránky a svoj súhlas prejavuje ďalším prezeraním našej webovej stránky.

Zásady používania cookies

Tieto zásady používania súborov cookie vysvetľujú, čo sú cookies a ako ich používame. Mali by ste si prečítať tieto pravidlá, aby ste pochopili, čo sú cookies, ako ich používame, typy cookies, ktoré používame, atď. Ďalšie informácie o tom, ako používame, ukladáme a udržiavame vaše osobné údaje v bezpečí, nájdete v našich Podmiekach ochrany osobných údajov.

Váš súhlas sa týka nasledujúcich domén:  ercony.com, mediaweb.sk

Čo sú cookies ?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa používajú na ukladanie malých informácií. Súbory cookie sa ukladajú do vášho zariadenia, keď sa webová stránka načíta do prehliadača. Tieto súbory cookie nám pomáhajú pri správnom fungovaní webovej stránky, zvyšujú jej bezpečnosť, poskytujú lepšiu používateľskú skúsenosť a pomáhajú chápať, ako funguje webová stránka, a analyzujú, čo funguje a čo je potrebné vylepšiť.

Ako používame cookies ?

Ako väčšina online služieb, naša webová stránka používa cookies, cookies prvej a tretej strany na množstvo účelov. Súbory cookie prvej strany sú väčšinou potrebné na to, aby webová stránka fungovala správnym spôsobom a nezhromažďujú žiadne z vašich osobných údajov.

Súbory cookies tretích strán používané na našich webových stránkach sa používajú hlavne na porozumenie toho, ako webová stránka funguje, ako komunikujete s naším webovým serverom, udržiavajú naše služby v bezpečí, poskytujú reklamy, ktoré sú pre vás relevantné, a celkovo vám poskytujú lepšie a vylepšené používateľské skúsenosti a pomôžu urýchliť vaše budúce interakcie s naším webovým serverom.

Aké typy cookies používame?

Nevyhnutné: Niektoré súbory cookie sú nevyhnutné na to, aby ste mohli využívať všetky funkcie našej stránky. Umožňujú nám udržiavať užívateľské relácie a predchádzať akýmkoľvek bezpečnostným hrozbám.  Nezhromažďujú ani neuchovávajú žiadne osobné informácie.

Štatistika: Tieto súbory cookie ukladajú informácie, ako je počet návštevníkov webových stránok, počet jedinečných návštevníkov, ktoré stránky webovej stránky boli navštívené, zdroj návštevy atď. Tieto údaje nám pomáhajú porozumieť a analyzovať výkonnosť webovej stránky a kde potrebuje zlepšenie.

Marketing: Náš web zobrazuje reklamy. Tieto súbory cookie sa používajú na prispôsobenie reklám, ktoré vám zobrazujeme, aby boli pre vás zmysluplné. Tieto súbory cookie nám tiež pomáhajú sledovať účinnosť týchto reklamných kampaní.

Informácie uložené v týchto súboroch cookie môžu tiež použiť poskytovatelia reklamy tretích strán na zobrazovanie reklám na iných webových stránkach v prehliadači.

Funkčné: Sú to súbory cookie, ktoré pomáhajú určitým nepodstatným funkciám našej webovej stránky. Medzi tieto funkcie patrí vkladanie obsahu, ako sú videá alebo zdieľanie obsahu, na webové stránky na platformách sociálnych médií.

Predvoľby: Tieto súbory cookie nám pomáhajú ukladať vaše nastavenia a predvoľby prehliadania, ako sú jazykové preferencie, aby ste mali pri budúcich návštevách webových stránok lepší a efektívny zážitok.

Ako môžete meniť preferencie cookies ?

Ako kontrolovať súbory cookie?

Súbory cookie môžete kontrolovať alebo zmazať podľa uváženia – podrobnosti si pozrite na stránke aboutcookies.org.  Môžete vymazať všetky súbory cookie uložené vo svojom počítači a väčšinu prehliadačov môžete nastaviť tak, aby ste im znemožnili ich ukladanie. V takomto prípade však pravdepodobne budete musieť pri každej návšteve webovej lokality manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby a funkcie nebudú fungovať.

Ako odmietnuť používanie súborov cookie?

Používanie súborov cookie je možné nastaviť pomocou Vášho internetového prehliadača. Väčšina prehliadačov súbory cookie automaticky prijíma už vo úvodnom nastavení.

Rôzne prehliadače poskytujú rôzne metódy blokovania a odstraňovania súborov cookie, ktoré používajú webové stránky. Nastavenia svojho prehliadača môžete zmeniť tak, aby sa súbory cookie blokovali alebo mazali. Ak sa chcete dozvedieť viac informácií o tom, ako spravovať a mazať cookies, navštívte stránku wikipedia.orgwww.allaboutcookies.org.

Copyright 2015 mediaWeb | Všetky práva vyhradené | Attribution to Freepik | Podmienky ochrany osobných údajov a Cookies